ΠΟΤΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΧΙΟΝΙΟΥ

Οι αλυσίδες χιονιού χρησιμοποιούνται συνήθως σε περιοχές με έντονες χιονοπτώσεις ή παγετό, όταν η κίνηση του οχήματος είναι δύσκολη ή αδύνατη λόγω των καιρικών συνθηκών. Οι αλυσίδες χιονιού τοποθετούνται στα ελαστικά, για να βελτιώσουν την πρόσφυση και την τροχοπίεση του οχήματος σε πάγο, χιόνι, λάσπη ή άλλα ολισθηρά εδάφη.

Οι αλυσίδες χιονιού είναι υποχρεωτικές σε πολλές χώρες κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ειδικά για τα οχήματα που δεν έχουν τακούνια ή αντιολισθητικά ελαστικά. Συνήθως, αντιολισθητικά ελαστικά είναι αρκετά για να παρέχουν την απαραίτητη πρόσφυση σε ελαφρώς χιονισμένους ή παγωμένους δρόμους. Ωστόσο, όταν οι καιρικές συνθήκες είναι ακραίες και η πρόσφυση των ελαστικών είναι ανεπαρκής & οι αλυσίδες χιονιού μπορούν να είναι απαραίτητες για την ασφάλεια του οδηγού και των επιβατών.

Είναι σημαντικό να επιλέξετε το κατάλληλο μέγεθος αλυσίδων για τα ελαστικά του οχήματός σας, καθώς οι αλυσίδες πρέπει να εφαρμόζουν στενά στα ελαστικά για να λειτουργούν σωστά. Επίσης, πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες του κατασκευαστή για τον τρόπο εγκατάστασης και αποθήκευσης των αλυσίδων.

Πρέπει να θυμάστε ότι η χρήση των αλυσίδων χιονιού είναι προσωρινή λύση και πρέπει να αφαιρούνται μόλις οι καιρικές συνθήκες βελτιωθούν. Επίσης, πρέπει να οδηγείτε με προσοχή όταν χρησιμοποιείτε αλυσίδες, καθώς η πρόσφυση και η τροχοπίεση μπορεί να διαφέρουν από αυτές των αντιολισθητικών ελαστικών.

Τέλος, πρέπει να είστε προσεκτικοί κατά τη χρήση των αλυσίδων χιονιού, καθώς μπορεί να υπάρξουν νομικές κυρώσεις για την μη χρήση τους σε κάποιες περιοχές. Επιπλέον, οι αλυσίδες χιονιού δεν είναι κατάλληλες για οδήγηση σε απότομες κλίσεις δρόμου ή σε ταχύτητες μεγαλύτερες από τις συνηθισμένες ταχύτητες κυκλοφορίας.

ΤΙ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πριν αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, πρέπει να προσέξετε τα ακόλουθα σημεία:

Ιστορικό συντήρησης: Πρέπει να ελέγξετε το ιστορικό συντήρησης του αυτοκινήτου και να βεβαιωθείτε ότι έχει προσεγμένο σέρβις. Αν υπάρχουν κενά στο ιστορικό συντήρησης ή έχουν πραγματοποιηθεί μεταχειρισμένα ανταλλακτικά, μπορεί να υπάρχουν κρυφά προβλήματα.

Read more
ΓΙΑΤΙ ΘΟΛΩΣΑΝ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΜΟΥ;

Η θολωμένη επιφάνεια των φώτων στο αυτοκίνητό σας μπορεί να προκληθεί από διάφορους λόγους. Ορισμένοι από αυτούς είναι:

Εκτεθειμένα στοιχεία: Η έκθεση των φώτων σε ήλιο, βροχή, χιόνι ή θαλασσινή αλμύρα μπορεί να προκαλέσει θολωμένη επιφάνεια. Αυτό μπορεί να συμβεί στα πίσω φώτα, επειδή δεν προστατεύονται από ένα προστατευτικό κάλυμμα, ή στα μπροστινά φώτα εάν έχουν παλαιώσει.

Read more