ΤΙ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πριν αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, πρέπει να προσέξετε τα ακόλουθα σημεία:

  1. Ιστορικό συντήρησης: Πρέπει να ελέγξετε το ιστορικό συντήρησης του αυτοκινήτου και να βεβαιωθείτε ότι έχει προσεγμένο σέρβις. Αν υπάρχουν κενά στο ιστορικό συντήρησης ή έχουν πραγματοποιηθεί μεταχειρισμένα ανταλλακτικά, μπορεί να υπάρχουν κρυφά προβλήματα.

  2. Κατάσταση των ελαστικών: Πρέπει να ελέγξετε την κατάσταση των ελαστικών και να βεβαιωθείτε ότι έχουν αρκετό πέλμα και δεν έχουν φθαρεί.

  3. Τεστ οδήγησης: Πρέπει να κάνετε ένα τεστ οδήγησης, για να δείτε αν το αυτοκίνητο λειτουργεί καλά και αν υπάρχουν προβλήματα στον κινητήρα, το σύστημα ανάρτησης, τα φρένα και το σύστημα ταχυτήτων.

  4. Έλεγχος ατυχημάτων: Πρέπει να ελέγξετε το ιστορικό ατυχημάτων του αυτοκινήτου και να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει υποστεί σοβαρές ζημιές ή ατυχήματα.

  5. Έλεγχος των εγγράφων: Να ελέγξετε τα έγγραφα του αυτοκινήτου, όπως η ασφάλεια, η άδεια κυκλοφορίας και η έγκυρη θεώρηση του οχήματος. Αν υπάρχουν προβλήματα με οποιοδήποτε από αυτά τα έγγραφα, μπορεί να υπάρξουν νομικά προβλήματα στο μέλλον.

  6. Κατάσταση του εσωτερικού: Πρέπει να ελέγξετε την κατάσταση του εσωτερικού του αυτοκινήτου, όπως τα καθίσματα, οι πόρτες, τα παράθυρα και τα συστήματα ελέγχου. Επίσης, πρέπει να κάνετε έλεγχο για οποιαδήποτε πιθανή φθορά ή ζημιά.

  7. Έλεγχος του εξωτερικού: Πρέπει να ελέγξετε το εξωτερικό του αυτοκινήτου για ζημιές, γρατζουνιές, διαρροές και άλλες φθορές.

Σε γενικές γραμμές, είναι σημαντικό να ελέγξετε όλα τα στοιχεία του αυτοκινήτου πριν την αγορά του. Εάν δεν είστε σίγουροι για κάποιο στοιχείο, μπορείτε να ζητήσετε τη βοήθεια ενός ειδικού ή ενός μηχανικού αυτοκινήτων που θα σας βοηθήσει να ελέγξετε το αυτοκίνητο προτού το αγοράσετε.

ΠΟΤΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΧΙΟΝΙΟΥ

Οι αλυσίδες χιονιού χρησιμοποιούνται συνήθως σε περιοχές με έντονα χιονοπτώσεις ή παγετό, όταν η κίνηση του οχήματος είναι δύσκολη ή αδύνατη λόγω των καιρικών συνθηκών. Οι αλυσίδες χιονιού τοποθετούνται στα ελαστικά για να βελτιώσουν την πρόσφυση και την τροχοπίεση του οχήματος σε πάγο, χιόνι, λάσπη ή άλλα ολισθηρά εδάφη.

Read more
ΓΙΑΤΙ ΘΟΛΩΣΑΝ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΜΟΥ;

Η θολωμένη επιφάνεια των φώτων στο αυτοκίνητό σας μπορεί να προκληθεί από διάφορους λόγους. Ορισμένοι από αυτούς είναι:

Εκτεθειμένα στοιχεία: Η έκθεση των φώτων σε ήλιο, βροχή, χιόνι ή θαλασσινή αλμύρα μπορεί να προκαλέσει θολωμένη επιφάνεια. Αυτό μπορεί να συμβεί στα πίσω φώτα, επειδή δεν προστατεύονται από ένα προστατευτικό κάλυμμα, ή στα μπροστινά φώτα εάν έχουν παλαιώσει.

Read more